Bestuur

De Zwartrokers Van Toen zijn een groep enthousiaste en gedreven verzamelaars, mechaniekers, organisatoren, niet vies van wat olie en vet, maar vooral genieters van de sfeer en de zwartrokers van toen.

 

 

Johny Depoorter

Johny Depoorter Johny Depoorter Johny Depoorter

Een grote passie en hobby van mij is het verzamelen en herstellen van oude tractoren.

Reeds toen ik 12 was reed ik dikwijls met de Fergusson Petrol 24 PK van mijn vader op de boerderij. Ja, ik ben met een motor in mijn buik geboren. In de jaren '63 tot '67 mocht ik tjidens de grote vakantie met de Fordson Dexta 32 PK 3 cilinder van André Sap rondtoeren.

In het jaar '67 ging ik werken bij de firma Vandezande te Esen, deze verkocht en herstelde tractoren. Daarbij kwam ook nog eens het draineerwerk, en ik moest mee,... van de ene boer naar de andere. Zo vond ik dikwijls een oude trekker in een schuur of onder het strooi.

In 1985 kocht ik in Staden mijn eerste trekpaard, een David Brown cropmaester 40 P+K, een 4 cilinder bouwjaar 1947 geboren in Engeland. 3 jaar later nog een David Brown 30 PK.

Mijn totale verzameling bestaat nu uit 8 oude tractoren: David Browns, een Steyr, een Porcheen en een Fergusson.

Deze worden in mijn vrije tijde uit elkaar gehaald, hersteld en opnieuw helemaal in elkaar gestopt. Ik kan nog wel een tijdje verder verder maar wie weet,... misschien kom ik wel nog een prachtexemplaar tegen.

Wordt vervolgd....

 

Onze contactgegevens

De Zwartrokers Van Toen
Luc Weyne

Rodesteenstraat 5, 8650  Merkem

T / 0495 53 59 02
guido@dezwartrokersvantoen.be

Rekeningnummer BE03 1030 5792 0384