Bestuur

De Zwartrokers Van Toen zijn een groep enthousiaste en gedreven verzamelaars, mechaniekers, organisatoren, niet vies van wat olie en vet, maar vooral genieters van de sfeer en de zwartrokers van toen.

 

 

Evelyn Deforche

Evelyn Deforche

Mijn naam is Evelyn Deforche en ik ben de vrouw van Bjorn Verstraete. Niet erg verwonderlijk om mij hier dus tegen te komen.

Mijn man is een fervente liefhebber van alles rond tractoren. Toen wij elkaar leerden kennen, in het najaar van 2003, was hij bezig met het restaureren van een oldtimer tractor. Niets vermoedend wat dit in hield, nam ik mijn fiets, want toen was ik nog wielrenster, om te gaan curieuseneuzen wat er zo belangrijk was om op zondagnamiddag uren te verslijten in die koude hangaar!

Daar zag ik Bjorn staan in zijn overall in het rood, groen gespoten... Ernaast een volledig gedemonteerd klein, klein tractortje. Mijn liefde voor zijn tractor werd geboren. Helpen wrijven, spuiten en nog eens wrijven tot alles perfect glad is, kleine details aanbrengen, samen beleefden we veel pret. En dan uiteindelijk, blinkend in zijn nieuw vel deden wij samen zijn eerste rit. Het blokje rond het hoevetje van zijn grootouders, die nu het onze is.

Ondertussen sprak Bjorn altijd over het organiseren van oldtimerevenement. Terug wist ik niet wat dit inhield en zo nam hij mij voor het eerst mee naar het treffen in Sint-Jacobs Kapelle. Hij reed met de Allis Chalmers C en ik met de Wesseler.

Algauw leerde ik iedereen kennen en was ik meegesleurd in de ban van het tractor gebeuren. Zo maakten wij verschillende uitstappen, ook naar Panningen. Dan zocht ik naar een overnachtingplaats. Toen kwam ook de tweede zondag van augustus aan. Zonder boe of ba stond ik overal bij te springen waar er hulp nodig was. En zo kwam ik dan terecht in onze club ‘de Zwartrokers van Toen’. Iedere vergadering hebben wij al bijgewoond, samen met onze compagnons.

Ondertussen heeft Bjorn al enkele tractoren erbij. Telkens ga ik mee om te inspecteren, hoewel dat ik niets van mechaniek ken, bezie ik toch graag even die metalen wezens.

Hedendaags hebben wij niet zoveel tijd meer om andere evenementen bij te wonen want eind juli 2011 kwam er bij ons een zoontje bij. Net op tijd voor het treffen van ‘de Zwatrokers van Toen’. Want dat wou ik in ieder geval niet missen en onze Robbin dus ook niet.

Eind augustus 2013 kreeg ons gezin een uitbreiding met twee baby’s. Jawel wij behoren tot de gelukkigen die een tweeling kregen met de koningswens; een dochter Lauren en een zoon Lenn.

Als onze kinderen net zoveel bezeten zal zijn als hun vader, weten we hen alvast te vinden in de hangaar met de overall aan om er ook uren te verslijten. En wees gerust de jongens hebben de microbe mee. ‘tractor’ behoorde tot hun eerste woordjes. Net zoals onze dochter die zich zeker niet laat doen door haar broers!

Hoewel de tijd soms ontbreekt, schuiven wij alvast onze handen terug uit de mouwen om van ieder treffen van ‘de Zwartrokers van Toen’ een onvergetelijke dag van te maken! Op naar de tweede zondag van augustus!

 

Onze contactgegevens

De Zwartrokers Van Toen
Luc Weyne

Rodesteenstraat 5, 8650  Merkem

T / 0495 53 59 02
guido@dezwartrokersvantoen.be

Rekeningnummer BE03 1030 5792 0384