Bestuur

De Zwartrokers Van Toen zijn een groep enthousiaste en gedreven verzamelaars, mechaniekers, organisatoren, niet vies van wat olie en vet, maar vooral genieters van de sfeer en de zwartrokers van toen.

 

 

Luc Weyne

Luc Weyne Luc Weyne Luc Weyne Luc Weyne Luc Weyne Luc Weyne

Ik ben Luc Weyne en van jongsaf liefhebber van mechaniek.  Zo heb ik in de technische school de richting automechanica afgewerkt.  Daarna een tiental jaar gewerkt in verschillende werkhuizen en garages, tot ik uiteindelijk zelf een garage begonnen ben die ik nu heb doorgegeven aan mijn zoon.

Mijn ouders runden vroeger een klein boerderijtje waar ik in mijn jonge jaren een Fergusson T.E. begon om te bouwen met een Mercedes 180 D motor erin.

Later in mijn vrije tijd restaureerde ik enkele oldtimer auto's met als pronkstuk mijn Rosalie van 1932.  Even later vond ik door toedoen van Johny Depoorter een Porsche standaart T van 1960.

Nog enkele winters later reden we ermee. Daarna volgenden een: Algaier AP22, een Porsche Super, een Porsche Star, ook heb ik een paar jaar geleden een simca 1200 s gerestaureerd die al twintig jaar in de hoek van mijn werkplaats stond , en de laatste aanwinst is een Steyr Kikker van 1951.

Ook staat er een te restaureren dorsmachine Vendoevre van 1922. Ergens in een hoek staat ook een starionaire Bernard.

 

Onze contactgegevens

De Zwartrokers Van Toen
Luc Weyne

Rodesteenstraat 5, 8650  Merkem

T / 0495 53 59 02
guido@dezwartrokersvantoen.be

Rekeningnummer BE03 1030 5792 0384